Vicdan Sustu, Akit Konuştu: "Bebeğinize Mama Veriyorsanız Fakirlikten Bahsetmeyin"

TAKİP ET

AKP'nin propaganda araçlarının başında gelen, 'irticanın sesi' Akit'in yazarı Karahasanoğlu, marketlerde alarm takılarak satışa sunulan bebek mamasının zenginlik alameti olduğuna hükmetti

Özgürlükler ülkesi Türkiye'de irticacıların sesine ses olan yandaş Akit gazetesinin yazarlarından Ali Karahasanoğlu, skandal bir yazıya daha imza attı. Karahasanoğlu, bebeğine mama alabilen vatandaşın bambaşka bir standarda geçmiş olduğunu ve açlıktan bahsedemeyeceğini kaleme alarak adeta milletin aklıyla alay etti.

Çin Virüsü pandemisi nedeniyle ekonomik krizin giderek derinleştiği günlerde ve devlet desteğinden tamamen mahrum bir şekilde ayakta kalmaya çalışan vatandaşla alay edercesine satırlar karalayan Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yumurtadan vazgeçtiler. Bebek mamasına atladılar. Affedersiniz ama bebeğinize siz muhallebi yapmıyor, özel hazırlanmış mama veriyorsanız açlıktan, fakirlikten falan bahsetmeyin. Bambaşka bir standarda geçmişsiniz demektir. Sizin sorununuz ‘nasıl geçinebiliriz’ değil, ‘şu an geçiniyoruz, ama zorluk çekmeden refah içinde yaşamak istiyoruz’ arayışıdır. Her insan, daha yüksek refah içinde yaşamak ister. Ama bunun üzerinden, ‘açız’ muhabbeti yapmak, ‘19 yıldır her şey daha kötü oldu’ demek, ‘Dün daha iyiydi, artık geçinemiyoruz’ demek, nankörlüktür. Evine bir asgari ücret giren ve ayın başında önceki ayın borçlarını zar zor ödeyebilen aileler vardır, bunları inkar etmiyorum ama ‘2002’ye göre daha kötü durumdayız’ diyen kim var ise, nankörlükle suçlarım."

Karahasanoğlu'nun yazısında ekonominin iyi olduğunu anlatırken seçtiği örneğin bebek maması olması da dikkat çekti. Peynirden sıvı yağa kadar birçok ürün gibi 'bebek maması' da AKP'nin politikaları neticesinde büyüyen enflasyon canavarının kurbanı olmuş, marketlerde çalınmaması için kilitli reyonlarda yahut paketine alarm takılır bir vaziyette satışa sunulmaya başlanmıştı.

bebek maması akit gazetesi yeni akit ali karahasanoğlu zenginlik açlık yoksuluk fakirlik çin virüsü enflasyon irtica