Yabancı Yatırımcıdan Rekor Çıkış: İki Haftada 2,4 Milyar Dolar Net Satış Yapıldı

TAKİP ET

Merkez Bankası'nda görev değişiminin ardından ilk haftada son 15 yılın en sert yabancı çıkışı gerçekleşirken, ikinci haftada da yabancı yatırımcının net satış pozisyonu aldığı gözlemlendi.

TCMB haftalık menkul kıymetler istatistiklerini yayımladı. Buna göre; Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişiminin ardından ilk haftada son 15 yılın en sert yabancı çıkışı gerçekleşti. İkinci haftada da yine aynı şekilde yabancı yatırımcının net satış pozisyonu aldığı görüldü.

Merkez Bankası verilerine göre; 2 Nisan haftasında yabancı yatırımcılar, 364 milyon dolarlık net hisse satışı yaparken, tahvillerdeki net satış ise 140 milyon dolar olarak kayda geçti.

Bu satışlarla birlikte, Merkez Bankası'ndaki değişikliği takip eden iki haftada yabancı çıkışı 2,4 milyar dolardan fazla bir rakama ulaştı.

TCMB Başkanı'nın bir gecede görevden alınmasının ardından ilk haftada yabancı yatırımcılar nette 1,9 milyar dolarlık varlık satışı gerçekleştirerek 15 yılın en hızlı çıkışını yapmıştı.

 

tcmb merkez bankası rezervler yabancı yatırımcı çıkış rekor sert çıkış istatistikler menkul kıymetler dolar görev değişikliği berat albayrak şahap kavcıoğlu naci ağbal erdoğan