Yağ, Şeker Derken Kahve Satışlarına da Kota Geldi

TAKİP ET

Yağ ve şekerin ardından kahve satışlarına da kota getirildi.

Ciddi bir ekonomik buhranla karşı karşıya kalan Türkiye, yağ, şeker ve ilaç gibi birçok kalemde arz sorunları yaşıyor. Son olarak kahve satışlarına da kota getirildi.

Sözcü'den Gamze Bal ve Sekan Üstün'ün haberine göre Detay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, fabrikaların kahve üretici ülkelerden ürün tedarikinde yaşadığı sorunlar nedeniyle sorunun market raflarına yansıdığını belirterek şunları söyledi:

"Eylülde gelmesi gereken kahveler bu ay itibarıyla gelmeye başladı. 3 ay içinde 500 ton gelmesi gereken kahvenin 100 tonu gelebildi. Yani gelen ürünler eksik, kotalı bir şekilde geliyor. Bu da bir silsileye yol açıyor. Fabrikalar alması gereken malın üçte birini alabilince bayilerin marketlere sattığı ürünler de üçte biri olabiliyor ve sonunda marketlerde ürün krizi yaşanıyor." 

Türk lirasının dolar karşısında süratle değer kaybı yaşaması nedeniyle fiyatlandırmada sorun yaşadıklarını belirten yetkili, "Fiyat listesini 3 gün önce dolar kuru 10 seviyelerindeyken güncellemiştim. Şimdi artık geçerliliğini kaybetti. Böyle giderse fiyat listesini günlük olarak güncellemek zorunda kalacağız" dedi.

Sözcü'nün haberine göre bir kilo Türk kahvesinin fabrika çıkış fiyatı 6 ay içerisinde yüzde 64'ten fazla pahalandı.

Yağ Şeker Derken Kahve Satışlarına da Kota Geldi