Yeni Asgari Ücret Belirlendi: 4 Bin 250 Lira

TAKİP ET

Türk-İş Genel Sekreteri, yeni asgari ücretin belirlendiğini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 4. toplantısı bitti. Toplantıda yeni asgari ücretin ne kadar olacağının belirlendiği bildirildi.

Yeni asgari ücrete ilişkin açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" yorumunu yaptı.

Asgari Ücret Komisyonu adına konuşan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise "2022 yılı asgari ücretiyle ilgili kararımızı aldık. Sayın Bakanımıza takdim ettik. Gerekli açıklamayı Sayın Bakan yapacaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanı sıra TİSK ve Türk-İş temsilcileriyle düzenlediği ortak basın toplantısında yeni asgari ücreti açıkladı.

2021 yılı başında asgari ücretin dolar cinsinden değeri 384 dolar seviyesindeydi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelindi. Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Gerek işçi kesimini temsilen, gerek işveren kesimini temsilen, taraflar çok farklı bir anlayış, özveri içerisinde bu süreci işletti. Bu tabi bugüne kadar alışılmış bir metot değildi. İlk defa oluyor. Bundan dolayı çok mutluyum

Bakanlığımızın şahsıma aktardığı görüş çerçevesinde asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır.

Yok geçmişte 'dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaparak asgari ücreti tespit etmek gerekir' yaklaşımı, çalışanlarımızı istismardan başka bir şey değildir.
Önümüzdeki yıl başından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu şekilde işveren kesimini 450 liralık ilave bir yükten kurtarıyoruz."

asgari ücret türk iş tisk