Yeni Ekonomi Modeliyle Büyük Atılım: TÜİK'e Göre Sanayi Yıllık Yüzde 1 Büyüdü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi süratle kalkındıracağını öne sürdüğü "Türkiye Ekonomi Modeli" ile birlikte son 12 ayda sanayi üretimi tamı tamına yüzde 1 artış gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" ile birlikte Türkiye'nin hızla kalkınacağını, sanayi üretiminin ve ihracatın artışıyla cari açığın kapanarak döviz birikimi yaşanacağını, böylelikle de kurların düşeceğini iddia ediyordu.

TÜİK'in Ağustos ayına illişkin "Sanayi Üretim Endeksi" rakamlarına göre sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1 arttı.

TÜİK'e göre 2022 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,5 azaldı.

Grafik: Sanayi üretim endeksi yıllık değişim oranları.

Aylık bazda ise Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,9 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,8 arttı.

Grafik: Sanayi üretim endeksi aylık değişim oranları.

yeni ekonomi modeliyle büyük atılım tüik göre sanayi 12 ayda yüzde 1 büyüdü ekonomiyi büyütmek vizyon ister erdoğan nebati türkiye