'Yiğit Bulut'un Cep Telefonundan Yaptığı İşlemler Şüpheli'

TAKİP ET

CHP'li Aykut Erdoğdu, Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı alım satım işlemlerinin incelenmesi gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'un döviz alım satım işlemlerinin şüpheli olduğunu ileri sürdü.

KRT'te yayımlanan Olağan İşler programına konuk olan Erdoğdu "Şöyle biraz yürekleri hoplasın diye söyleyeyim: Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemleri muhakkak bir gün tespit edeceğiz. Ve o cep telefonundan yapılan işlemlerdeki sermaye kime ait, hangi iş insanlarına ait ve fiilen bu operasyonel alım satımları muhakkak bir gün tespit edeceğiz" dedi.

Aynı Şüpheler Cemil Ertem İçin de Söz Konusudur

Erdoğdu şu ifadeleri kullandı:

"Ben sadece yapılan kötü işleri durdurmak amacıyla, çünkü Türkiye zarar ediyor, tekrar ediyorum ne söylediğimi biliyorum ben. Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemler şüpheli işlemlerdir. Ama bu hesapların kimlere ait olduğu, eğer böyle bir işlem yapılıyorsa... Çünkü kendisi hem ekonomiye en vakıf kurulların en yakınında bulunan insanlar. Aynı şüpheler Cemil Ertem için de söz konusudur.

Off-shore adalarda, vergi cennetlerde kurulan şirketlerin hissedarlık ilişkilerini, gerçek ilişkilerini ortaya çıkarmamız lazım. Yani kurulmuş bir şirketin arkasındaki ismin arkasındaki ismin arkasındaki ismi bulmamız gerekecek. Bu soygunlar azalsın diye söylüyorum: Türkiye'deki ve yurt dışındaki vekalet işlemlerine bakacağımızı unutmasınlar. Sakın kendilerini çok güvenli limanlarda olduğunu düşünmesinler. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bu kutsal ulusu kim soymuşsa, en profesyonel mesleki tecrübeyle söylüyorum: Bu hakkı geri alacağız."