Yüksek Faiz Açıklamasının Ardından Meraklı Bekleyiş! Erdoğan Naci Ağbal'ı da Görevden Alacak mı

TAKİP ET

MB Başkanı Ağbal, Erdoğan'ın Kabine sonrasında yaptığı açıklamalarda getirdiği yüksek faiz eleştirisine rağmen faiz indiriminin uzun süre gündeme alınmayacağını açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, AKP lideri Tayyip Erdoğan'dan sadece saatler sonra yüksek faiz oranları konusunda tam aksi yönde bir açıklama gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın Pazartesi günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında kullandığı "Enflasyon hedefine birlikte ulaşalım ama yüksek faizle asla bu mümkün değil. Düşük faizle bu işi başarabiliriz" şeklindeki ifadeler hala gündemdeki sıcaklığını korurken Ağbal'dan şaşırdan bir çıkış geldi.

Ağbal, faiz indirimini uzun süre gündemlerine almayacaklarını açıkladı. Erdoğan'ın talebi veya talimatı olarka yorumlanan faiz indirimini uygulayan ve ekonomideki etkisi nedeniyle görevden alınan Merkez Bankası Başkanlarının ardından bu göreve atanan Ağbal'ın ilgili açıklaması şöyle:

"Enflasyon patikası üzerinde yakın vadede öngördüğümüz yukarı yönlü risklerin önemini koruyacak olması ve patikanın beklenen eğimini dikkate aldığımızda bu yıl içinde faiz indirimini uzun bir süre gündeme almamız mümkün gözükmemektedir."

naci ağbal mb merkez bankası başkanı yüksek faiz akp partili cumhurbaşkanı tayyip erdoğan faiz indirimi görevden alma