Yurt Dışına Gidenler Geri Dönmüyor: AKP'li Korgan Belediyesi Tarafından Yurt Dışına Gönderilen 49 Kişiye Ulaşılamıyor

TAKİP ET

AKP'li belediyeler tarafından gezi kapsamında yurt dışına gönderilip geri dönmeyenler listesine AKP'li Korgan Belediyesi'nin gönderdiği 49 kişi daha eklendi.

AKP'li Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından yurt dışına gezi kapsamında gönderilen kişilerin bir daha dönmemesi büyük yankı uyandırmıştı. 

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; yurt dışına gönderilen ve bir daha ulaşılamayanlar listesine AKP'li Ordu Korgan Belediyesi tarafından gönderilen 49 kişi daha eklendi.

Aynı 'Kilit' İsim

Yeşilyurt Belediyesi'nde olduğu gibi Korgan'da da söz konusu gezilerde Ersin Kilit isimli kişinin rol oynadığı belirtildi. Kilit ile Korgan Belediyesi tarafından yapılan anlaşmaya göre 'Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında 25 Temmuz- 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover şehrine gezi düzenlenmesi planlandı.

6 Temmuz 2020'de Belediye Meclisi tarafından kabul edilen kararda "Hannover'da yaşayan iş adamı Ersin Kilit'in davet mektubunda Almanya ile Türkiye arasında kök oluşturmak amacıyla belediyemizle Korgan Muhtarlar Derneği tarafından ortaklaşa organize edilecek Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek adlı proje kapsamında Hannover Belediyesi ile diğer kuruluşların belediyecilik alanında çevre ile ilgili çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek amacı ile" ifadeler yer alıyor.

49 Kişiye Ulaşılamıyor

Bu kapsamda hazırlanan 53 kişilik listede AKP'li Başkan Tuncay Kiraz, AKP İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak ve o dönemki Sosyal Yardım İşleri Müdürü Selahaddin Emirosmanoğlu ile babası Nami Cin de yer aldı.

Kalan 49 kişinin Ersin Kilit tarafından belirlendiği listede Muhtarlar Derneği'nden bir kişi dahi listeye konulmadı.

Salgından ötürü Korgan Belediyesi'nden gidecek kişiler vazgeçerken, izinleri ayarlanan 49 kişinin Almanya'ya gittiği tahmin ediliyor.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

yurt dışı almanya korgan belediyesi 49 kişi ismail saymaz ersin kilit dönmediler ulaşılamıyor gelmediler soruşturma fatsa ordu akp'li yeşilyurt belediyesi