Zamların Ardından 4 Bin Akaryakıt İstasyonu Kapanacak

TAKİP ET

Akaryakıt zamları araç sahipleri gibi akaryakıt satıcılarını da vuruyor.

Akaryakıt zamlarına ilişkin açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Önümüzdeki süreçte 4 bin istasyonun kapanacağı ve buna bağlı olarak ortalama 50 bin kişinin de işsiz kalacağının öngörülüyor" dedi. 

Akaryakıta Yeni Zam Geliyor


Zamların ardından akaryakıt istasyonlarının düştüğü duruma ilişkin TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını talep eden Ali Haydar Hakverdi, 14 bin istasyonda yaklaşık 150 bin personel çalıştığını ve 4 bin istasyonun kapanması durumunda 50 bin kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Tedarik Zinciri Olumsuz Etkilenecek

TBMM'ye araştırma önergesi sunan Hakverdi, zamlar nedeniyle 4 bin istasyonun kapanmasının 10 binlerce insanın işsiz kalmasına yol açmasının yanında tedarik zincirini ve birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini belirterek "Artan akaryakıt fiyatları ile sektörde büyük bir daralma meydana gelmiştir. Kapanacak istasyonların büyük bir bölümünün taşradaki istasyonlar olduğu öngörülmektedir. Bu durum başta çiftçilerimiz olmak üzere, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı daha fazla olumsuz etkileyecektir. Kriz devam ederse büyük kentlerde de akaryakıt sorunu kaçınılmaz olacaktır" dedi.

Zamlar nedeniyle kaçak akaryakıt kullanımının arttığını belirten Hakverdi, "Bir de binlerce istasyonun kapanacağı düşünüldüğünde, yaşanılan bu sıkıntılar, önümüzdeki süreçte daha büyük bir sorun olarak bizleri beklemektedir" ifadelerini kullandı.

akaryakıt zamları 4 bin istasyon kapanacak ali haydar hakverdi chp ankara milletvekili tbmm