Ziraat, Halkbank ve Vakıf Bank'tan 2 Puan Faiz İndirimi

TAKİP ET

3 büyük kamu bankası 200 baz puan faiz indirimine gitti.

Reuters'ta dün yayımlanan haberde, Türk devlet bankalarının Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını takiben faiz oranını düşürmesinin beklendiği bildirilmiş, manşette Halkbank'ın bir şubesinin fotoğrafına yer verilmişti.

Reuters'a konuşan ve adı açıklanmayan üç banka yetkilisi Ziraat Bank, Halkbank ve Vakıf Bank gibi 3 büyük devlet bankasının kurumsal, bireysel ve diğer kredilerde faiz indirimine gitmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Çıkan haberleri doğrulayan bir karara imza atan Halkbank'ın kurumsal kredi faizlerini 200 baz puan indireceği ortaya çıkmıştı.

Dünya'nın haberine göre, Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank'ta yapılan ortak açıklamada "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir" denildi.

3 bankanın aldığı kararla birlikte 22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faizi oranlarının yüzde 200 baz puana kadar indirildiği belirtildi. Buna göre 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon lira altı tutarlardaki kredilerde yüzde 1,29, 1 milyon üzeri tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulanacak.

1 milyon lira altı 120 ay vadeli konut kredi faizi oranları ise yüzde 1,37-1,38 seviyelerinde olacak.

Ziraat Halkbank ve Vakıf Bank'tan 2 Puan Faiz İndirimi