2020 yılında sosyal medya hesabından kadınlara yönelik paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan daha sonra yolda karşılaştığı kendisinden şikayetçi olan 3 kadına küfürler savurup onlara bıçak çeken Mustafa Alyazıcı, AKP'den milletvekili aday adayı oldu.
AKP Rize İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İşçi emeklisi Mustafa Alyazıcı'nın AK Parti Rize'den milletvekili aday adaylığı başvurusunu İl Başkan Vekilimiz Ali İmran Büyük teslim aldı. Aday adayımıza çıktığı bu kutlu yolda başarılar dileriz” denildi.
Kadınlara yönelik sosyal medya paylaşımları yüzünden 2020’de gözaltına alınan Alyazıcı ifadesinin ardından sonra serbest bırakılmıştı. Mustafa Alyazıcı daha sonra Fındıklı'da sokakta karşılaştığı kendinden şikayetçi olan kadınları, küfür ve hakaretlerle taciz etmişti. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle kendisine tepki gösteren üç kadına bıçak çeken Alyazıcı, çevredekilerin tepkileri sonrasında karakola sığınmıştı.