6 Şubat depreminde enkaz altında kalan yeni evli çiftlerden Büşra Meral Laleci'nin cesedi, İzmir'den gelen bir arama kurtarma ekibi tarafından çıkarıldı. Büşra Meral Laleci'nin cansız bedeni, komşusu tarafından teşhis edildikten sonra ambulansa teslim edildi. Ancak üzerinden tam 555 gün geçmesine rağmen, Büşra Meral Laleci'nin mezar yeri hâlâ bulunamadı.
Ekşi sözlükte '555 gündür karımın mezarını arıyorum' isimli başlıkta yaşananlar şu şekilde anlatılıyor:
"6 şubat depremlerinde, henüz 7 aylık evli olduğum eşim meral ile Hatay/Antakya'daki evimizin enkazı altında kaldık. Binamız henüz 4 yıllıktı ve depremin ilk saniyelerinde yerle bir oldu. Binanın yıkılacağını anladığım an Meral'in üzerine kapaklandım ve birbirimize sarılır bir halde, büyük bir keyifle kurduğumuz evimizin betonlarının altında bulduk.
Sıkışmıştık ve küçük bir yaşam üçgeni oluşmuştu. ikimiz de yaşadığımızdan emin olduktan sonra yardım istemeye başladık. yardımın gelmeyeceğini anladığımızdaysa vedalaştık. Muhtemelen iç kanamadan (ateşi çok yüksekti, sürekli midesinin bulandığını söylüyordu ve bir süre sonra sayıklayarak bilincini yitirdi.) 4 saat kadar sonra meral kollarımda son nefesini verdi. Son nefesini verdikten 8 saat sonra da depremin 12. saatinde enkazdan yaralı olarak çıkartıldım.
Ben çıkartıldıktan sonra İzmir'den gelen bir arama kurtarma ekibi tarafından eşimin cansız bedeni çıkartılıyor ve üst komşumuz tarafından teşhis edilip ambulansa veriliyor.
o günün üzerinden tam 555 gün geçti. ve halen karımın mezarını bulamadım.
Dna testi alınmadan, parmak izi alınmadan ve fotoğraf çekilmeden defin işleminin yapılmadığını söyleyen savcılık, bir türlü meralin gömüldüğü yeri bulamadı.
Depremden sonra eşimin evlatlık olduğunu öğrendim. Evlat alan ailesi tarafından bile bile ve oldukça geç verilen bir dna örneği ile öğrendiğimiz bu durum sonrasında, meralin saçı çok fazla döküldüğü ve biz de depremden henüz 7-8 saat önce yolculuktan gelmişken, arabada saç örneği kalabileceğini düşündük. Elimize bir koli bandı alıp koli bandına yapışan saç örneklerini savcılığa teslim ettik. Yapılan analiz sonucunda herhangi bir eşleşme sağlanmadı. Örneğin Meral'e ait olduğunun teyit edilmesi için bizden farklı bir örnek bulmamız istendi(her yer yıkılmışken nasıl bulacağız?).
Evlatlık alan aile, henüz meral 14 yaşındayken saçlarını kestirmiş ve bir fotoğraf albümünün arasına koymuş. ailesinin de evi yıkıldı. Bu durum üzerine babası kendi imkanlarıyla fotoğraf albümüne ulaşıp saç örneklerini tekrar savcılığa teslim etti. Artık arabadan çıkan saç örnekleri ile 14 yaşındaki saç örnekleri uyuşursa dna testi alınmadan gömüldüğünü varsayıp fethi kabir için başvuru yapacaktık.
Fakat, ne yazık ki; savcılık kanalına teslim edilen bu örnek kaybedildi. bir pençe saç, merali bulmak için son umudumuz kaybedildi.
Meral'in evlat edinim süreçlerinde çok ciddi usulsüzlükler var. Bu usulsüzlükler yüzünden meralin hiç bir geçmişine ulaşamıyoruz. Çocuk esirgeme kurumunda herhangi bir kayıt yok. Nüfus kayıtlarında bir hane ve cilt numarası var fakat defalarca savcılığa belirtmemiz ve cimere başvurmamıza rağmen bilgiyi benimle paylaşmıyorlar. Bunun dışında hiç bir şey yok. ne bir tc, ne bir isim. hiç bir şey.
Meralin gerçek anne babası kim bilmiyorum. Belki hayattalar belki değiller. Meral halen kayıtlarda sağ gözüküyor. Savcılık ve idare 555 gündür kayda değer hiç bir şey yapmadı.
Siyasilerin Kapısına Dayandım Seçim Öncesi, Kimi Oralı Bile Olmadı; Kimi de Merak Etme Yardımcı Olacağız Deyip Ortadan Kayboldu
Eğer anne babasını bulursam dna örneği alabilir belki de Meral'in mezarını bulabilirim. Bunun için avazım çıktığı kadar bağırmaya karar verdim.
Meral, henüz daha göbek bağı üzerindeyken bu hayat denilen şeyle mücadele etmeye başladı. Evlat edinildiği aile, belki de onun en büyük şansıydı. Her ne kadar gözümün içine baka baka sırf biraz daha zaman kazanabilmek için dna testi verseler de Meral'e çok iyi bakımverenlik yaptıklarını gözümle gördüm. Meralin bu durumu bildiği ve konuşmamayı tercih ettiği söyleniyor. Zannediyorum ki, o aileye olan sevgisinden dolayı gerçekleri öğrenemeden gözlerini yumdu. Tüm bunlara rağmen,en azından bir mezarı olmasını inanın bana en çok meral hak ediyor.
Enkaz altındayken duymadınız, bari şimdi duyun sesimizi...
meralin mezarını bulmama yardım edin," dedi.
Sesini duyuramayan depremzede sosyal medyada eşi Büşra Meral Laleci'nin mezarını bulmaya çalışıyor.