TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda CNN Türk’e bazı açıklamalar yaptı.
Mehmet Demiroğlu, Meksika sınırının gözetlenebilmesi için Amerikalı bir şirkete Aksungur’un önerildiğini ve Aksungur’un 50-55 saat havada kalış/uçuş kabiliyeti ile öne çıktığını söyledi.
Türkiye henüz kendi ülkesinin sınırlarını bile tam anlamıyla koruyamıyorken, Demiroğlu'nun Meksika sınırının güvenliğini bu kadar gözetmesi ise dikkat çekti.
Kendi Sınıfında Havada Kalış Süresi İle Ön Plana Çıkıyor
Aksungur İHA, gaz türbinlerine göre daha düşük tüketimli bir çift PD170 turbodizel motor sayesinde benzer boyuttaki diğer İHA’dan daha uzun süre havada kalabiliyor.
Bu İHA, sınır devriyesi ve afet yardımı gibi alanlarda sivil uygulamalar için kullanılabiliyor. Aksungur İHA, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş/Hatay Depremi sonrasındaki afet yardım çalışmaları sırasında görev almıştı. Aksungur İHA gözlem uçuşları yapmış ve harici ekipmanlar donanarak mobil iletişim istasyonu görevini üstlenmişti.








