AKP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve AKP’nin atadığı bazı bürokratların Türklük ve Cumhuriyet karşıtı hareketlerine bir yenisi daha eklendi.
AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, skandal bir fotoğrafa imza attı.
Pehlivan’ın, Menemen’de şeriatçı teröristler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın faillerinden, Şeyh Esad Erbili’nin türbesinde ellerini açarak dua ettiği görüldü. Pehlivan, 2023 yılında Kubilay için gerçekleştirilen anma törenine de katılmamıştı.
AKP’li Rize Milletvekili de Ziyaret Etmiş
Pehlivan’ın fotoğrafının yarattığı skandal henüz bitmemişken, AKP 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın da aynı türbeyi ziyaret ettiği ve skandal bir notla, bir sosyal medya platformundan paylaşım yaptığı görüldü. Yılmaz’ın paylaşımında, “Asrın Ebu Cehillerinin döneminde Menemen’e getirtilerek Hastahane’de zehirle Şehid edilen Ali Erbili (r.a) hazretlerini bugün, kabri saadetlerinde ziyaret ettik elhamdulillah” ifadelerini kullanarak, Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına hakaret ettiği görüldü.
İl Müftü Yardımcısı Aynı Türbeye Çocukları Götürmüştü
Geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen bir haber, yine Menemen’den, Şeyh Esad Erbili’nin Türbesi’nden gelmişti. İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, Menemen Müftüsü ile ilkokul çocuklarını, Erbili’nin Türbesi’ne götürmüştü. Kadıoğlu, türbeden çocuklarla beraber paylaştığı bir fotoğrafa, “Menemen ilçemizde çocuk cemaatimizle buluştuk. Cami çocukla dolu olunca onların seviyesine çıkmamız zor oldu, ama hafta sonunda güzel bir program oldu” notunu düşmüştü.
Özgür Özel Ne Demişti?
Büyük tepki çeken bu ziyarete, CHP’li Özgür Özel, “Kubilay’ın katilinin mezarına çocukları götürmüşler. Bütün Atatürkçülere, herkese diyoruz ki bunlar gemiyi azıya aldılar. Kubilay’ın katlinin mezarına çocukları götürenlerden bu memlekete fayda gelmez.” ifadelerini kullanmıştı.
Editör: Betül Gafa
Bunların niye mezarı varki hemen yıktırılmalı.