AKP yandaşı Mehmet Cengiz, 5'li çetenin elebaşlarından Cengiz Holding'in aldığı ihaleler ve doğaya zarar verdiğine ilişkin haberler yazan Sözcü gazetesinin 26 yazar ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Hapis Cezası Tehlikesi
Savcılık, Cengiz’in şikayetlerini haklı bulur da dava açarsa gazeteciler hakkında 1 yıldan 4.5 yıla kadar, toplamda ise 17,5 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacak.
174 Haberden Şikayetçi Oldu
Özellikle maden şirketleri ile doğaya zarar verdiği gerekçesiyle ve milyon dolarlık ihalelerle pek çok çevre haberine konu olan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz, toplamda 174 ayrı haberden şikayetçi oldu.
Mehmet Cengiz, söz konusu gazeteciler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 7 ayrı maddesinden dava açılmasını istedi. Savcılık, Cengiz’in şikayetlerini haklı bulur ve dava açarsa gazeteciler, 1 yıldan 4.5 yıla kadar, toplamda ise 17,5 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacak.
Konuya ilişkin konuşan ve hakkında yaptığı haber nedeniyle dava açılan muhabirlerden Evren Demirdaş, "Maalesef bu iktidar döneminde hiçbir gazeteci işini güvence altında yapamıyor çünkü iktidara yada kendisine yakın isimlerle ilgili yapılan haberlere zaman geçirmeksizin soruşturmalar, tazminat davaları hatta hapis cezalarıyla sonuçlanabiliyor. Türkiye'nin yakından tanıdığı bir kişi olan bir müteahhittin şirketinin aldığı milyonluk ihaleyi haberleştirdiğim için mesnetsiz suçlamalarla hakkımda soruşturma açılmasına hiç şaşırmadım çünkü artık bu absürtlüğe alıştık" dedi.
Editör: Betül Gafa
Acaba sana da dolandırıcılıktan bir 30 yıl versek iyi olur mu.