Raporlarda, MHP’li Etimesgut Belediyesi'nin usule aykırı "yabancı marka 6 adet araç kiralandığı" tespitine yer verilirken, AKP’li Keçiören Belediyesi’nin 2019 yılında 112 adet aracı "ihale bile yapmadan finansal kiralama yöntemiyle temin ettiği" bilgisine yer verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait raporlarında ise "AKP döneminde liyakatsiz bir şekilde atanan yöneticilerin, önceki dönem esas alınarak, görevde yükselmelerinin devam ettiği" ifadesine yer verildi.
Öte yandan AKP’li Altındağ Belediyesi’nde “müdür kadrolarına sınavsız atama yapabilmek için kişilerin önce "belediye başkan yardımcısı" görevine getirildiği, daha sonra da bu kişilerin müdürlük kadrolarına atandığı” ifade edildi ve belediyeden cevap geldi. Belediye bir inkar yapmazken, bu şekilde yapılan atamaların geri alındığını ve sınavsız atanan kişilerin müdürlüklerinin sona erdiğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek döneminde itfaye eri olarak belediyeye alınan 2 çalışan, eski AKP’li başkan Mustafa Tuna döneminde önce zabıta müdürlüğüne ardından da itfaye şube müdürlüğüne sınavsız olarak atandı.
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Keçiören Belediyesi, belediyeye ait Keçiören Belediyesi Gıda Tüketim Malları Üretim Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Şti. aracılığıyla Audi marka makam aracı satın aldı. Şirket aracı aldıktan sonra da belediyeye "hibe" etti. Sayıştay, söz konusu hibenin usulsüz olduğunu belediyeye iletti. Bunun üzerine Sayıştay’a açıklama yapan belediye, "aracın hibe edilmesinin mevzuata aykırı olduğunu" kabul etti ve belediye, savunmasında, "ilçenin coğrafi şartları dikkate alındığında hibe edilen aracın arazi şartlarında bile kullanılabilecek olması nedeniyle belediyeye fayda sağlayacağını" iddia etti.