DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'a yaptığı açıklamada "helalleşmeye ihtiyaç duyduğunu" söyledi.
Babacan, bir izleyicinin "helalleşme" meselesine ilişkin sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Vallahi ben kendi adıma büyük bir helalleşme ihtiyacı hissediyorum. Ne için şu 2017 referandumunda keşke konuşmama kararımı bozup da konuşsaydım, millete 'Yahu bu iş yanlış, memleketin başını belaya sokacağız' diye keşke anlatsaydım diyorum yani. Orada bir helalleşmeye ihtiyacım var."
Ali Babacan: Keşke 2017 Referandumunda Konuşsaydım, Orada Bir Helalleşmeye İhtiyacım Var https://t.co/VWTldP64TJ pic.twitter.com/GZXMRHs6et
— TamgaTürk (@TamgaTurk) November 4, 2022
Referandum İçin İmza Atmıştı
Bugün 2017 referandumuyla ilgili pişman olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye'yi başkanlık rejimine götüren anayasa taslağının 16 Nisan 2017'de referanduma gitmesi için imza veren isimler arasında yer alıyordu.