2 Askerimiz Şehit Oldu, 4 Askerimiz Yaralandı

TAKİP ET

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde Kürtçü teröristlerle çatışmaya giren askerlerimiz Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit düştü. Ayrıca 4 askerimiz yaralandı.

Irak'ın kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütünün başını ezmek üzere başlatılan Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde Kürtçü teröristlerle çatışmaya giren 2 askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Şehidin Var Niğde

Savaş Borlu'nun şehit olduğu haberi memleketi Niğde'nin Değirmenli beldesi Yukarı Mahallesi'ndeki baba ocağına iletildi.

Evli olmayan Savaş Borlu'nun evinin bulunduğu sokak al bayraklarımızla süslendi.

Şehidin Var Mersin

Harun Yıldırım'ın şehadet haberi memleketi Mersin'in Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. 

Evli olmadığı öğrenilen Yıldırım'ın evinin bulunduğu sokak, aziz Türk bayrakları ile donatıldı.

pençe kilit operasyonu pençe kilit harekatı bölgesinde 2 4 asker askerimiz şehir şehit yaralı piyade uzman çavuş harun yıldırım savaş borlu mersin niğde