Mahkemenin "mutlak butlan" kararıyla genel başkanlık makamına tedbiren geri dönen sabık başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’in yeniden CHP Grup Başkanı seçildiği genel kurul oylamasının iptali için TBMM Başkanlığı’na resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi.
TBMM’ye 3 Sayfalık İptal Dilekçesi
Kılıçdaroğlu’nun hukukçuları aracılığıyla Meclis Başkanlığı’na sunduğu 3 sayfalık dilekçede, parti genel merkezindeki yönetim değişikliğine dayanak oluşturan mahkeme hükmü hatırlatıldı. Dilekçede, mevcut hukuki durum gereğince Özgür Özel’in ve parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek, CHP Kapalı Grup Toplantısı’nda yapılan Grup Başkanlığı seçiminin usulsüz ve geçersiz sayılması talep edildi.
Dilekçe Bayram Sonrası İşleme Alınacak
Meclis kulislerinden edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun sunduğu itiraz ve iptal dilekçesi Kurban Bayramı tatilinin ardından işleme konulacak.
Özgür Özel’in 110 milletvekilinin desteğiyle yeniden Grup Başkanı seçilmesinin ardından gelen bu hamle, iki lider arasındaki hukuki ve siyasi güç savaşının bayram sonrasında Meclis çatısı altında daha da sertleşeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.








Özgür Bey kesin kırmızı kart çıkarır. Ama bence diyalog yolunu takip etmeli. Mesir macunu alıp KK'nın yanına gitsin.