ABD Başkanlık Seçimlerinde Son Durum

TAKİP ET

Tüm dünyanın yakından izlediği ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlanmasına çok az bir süre kala, mevcut başkan Trump ve rakibi Biden eyaletlerde kazanmaya devam ederken açıklamalarda da bulundu.

ABD'de Başkanlık seçimlerinde halk oy verme işlemine devam ederken, Demokrat Parti'nin adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı mevcut ABD Başkanı Donald Trump arasındaki mücadele sürüyor. Birçok eyalette sandıkların kapanması ile ilk sonuçlar gelmeye başladı.

ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Joe Biden delege sayısını 224'e, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise delege sayısını 213'e yükseltti.

Resmi olmayan sonuçlara göre kritik önemdeki Florida eyaletini Donald Trump kazandı. Demokrat Başkan adayı Biden, saat 08.30'da bir açıklama yaptı. Biden, "Her oy sayılana kadar sabırlı olmalı ve beklemeliyiz, şu anda bulunduğumuz nokta konusunda iyi hissediyoruz. Seçimi kazanacağımızı hissediyoruz. Seçimi kimin kazandığını Trump ya da ben ilan edemeyiz. Bunu ABD  halkı ilan edecektir. İnanmaya devam edelim, bu seçimi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

08.47 itibariyle Iowa ve Idaho eyaletlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump, Hawaii adalarını ise Demokrat Joe Biden kazandı. 

Saat 08.50'de  Donald Trump, büyük bir "galibiyete doğru gittiklerini" iddia etti; seçimlere ilişkin tweet atarak "Büyük avantajımız var ama Demokratlar seçimi bizden çalmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ardından seçimlerde kritik önem taşıyan eyaletlerden biri olan Teksas'ta, Donald Trump kazandı. CNN International'ın aktardığına göre Rhode Island'ı Joe Biden kazandı.

09.32 itibariyle ise Donald Trump Montana eyaletini kazandı.

joe biden donald trump abd seçimleri son dakika teksas florida eylatleri kim kazanıyor trump mı biden mi son dakika abd seçimleri trump tweet attı biden sandıkları bırakmayın dedi yarış devam ediyor abd seçimler