ABD'de 80 Bin Hektarlık Arsa Çinli Milyardere Gizlice Satıldı

TAKİP ET

Çin Komünist Parti'nin üst düzey isimlerinden Chen Tianqiao'nun Oregon'da 80 bin hektarlık bir ormanlık alanı yıllar önce satın aldığının ortaya çıkması ABD'yi ayağa kaldırdı. ÇKP üyesi ve Mao hayranı Chen Tianqiao'nun Oregon'da 85 milyon dolar değerinde 80 bin hektarlık araziyi satın almasının hükümet kayıtlarında yer almaması kamuoyunda tepki topladı.

Çin Komünist Parti'yle bağlantısı olduğu ortaya çıkan Chen Tianqiao'nun Oregon'da 80 bin hektarlık bir ormanlık alanı yıllar önce satın aldığının ortaya çıkması ABD'yi ayağa kaldırdı.

ÇKP üyesi ve Mao hayranı Chen Tianqiao'nun Oregon'da 80 bin hektarlık 85 milyon dolar değerinde ormanlık araziyi satın almasının hükümet kayıtlarında yer almaması kamuoyunda tepki topladı. Çinli milyarder, şu anda ABD topraklarında en çok arazisi ve gayrimenkulü olan Çinli olarak kayıtlara geçiyor.

Cumhuriyetçiler, 'yabancı düşmanların' ABD tarım arazilerini ve tarım işletmelerini satın almasının yasaklanması için Beyaz Saray'a çağrıda bulundu.

Çevrimiçi video oyunları üreten Shanda Interactive'in kurucusu olan Chen, 2015 yılında satın aldığı 80 bin hektarlık ormanlık arazinin sahibi olmasının yanı sıra, 39 milyon dolarlık Vanderbilt malikanesi ve 25 milyon dolarlık bir Los Angeles arazisine sahip. 

Çinlilerin ABD topraklarında sahip olduğu arazi ve gayrimenkullerin Joe Biden döneminde artmasına yönelik casusluk ve güvenlik endişelerini dile getiren milletvekilleri olaya karşı sessiz kalmadı. Cumhuriyetçi Senatör Stefanik, skandala yönelik tepkisini DailyMail'e verdiği röportajda şöyle dile getirdi:

"Komünist Çin, egemenliğimizi yıkmak, tarım endüstrimizi baltalamak, askeri tesislerimize sızmak için ABD tarım arazilerini satın alıyor. Joe Biden'ın gerekli özeni göstermemesi affedilemez."

ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) son rakamlarına göre Çinli firmalar, sadece on yıl önce 162 milyon dolar değerinde araziye sahipken, şu anda 2 milyar dolardan fazla paya sahip.

Bakanlık verileri, ÇKP bağlantılı firmaların Aralık itibariyle 350 bin dönümlük Amerikan tarım arazisinde pay sahibi olduğunu gösteriyor.

çinli milyarder satın aldı abd arazisi amerika başkanı joe biden çin