AKP'li Milli Savunma Bakanı Akar'dan Şam ile Görüşme Açıklaması: Üzerimize Düşeni Yaptık

TAKİP ET

Esed'in Savunma Bakanı ile Rusya'da yaptığı görüşme hakkında açıklama yapan Hulusi Akar, "Bölgemizde barış, huzur ve istikrarın sağlanması için bugüne kadar yaptığımız gibi gelecekte de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" diyerek, Türkiye'nin bu konuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile askeri personelin yeni yılını kutladı. 

 Hulusi Akar, Bakan yardımcılarından subay, astsubay, sivil memur, uzman erbaş ve erlere kadar karargahtaki herkesin yeni yılını kutlayan Akar, Anadolu Ajansı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Moskova'da dün gerçekleştirilen üçlü toplantıya ilişkin soru üzerine Akar, dün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Moskova'da Rusya ve Suriye savunma bakanları ve istihbarat başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. 

Görüşmede mülteci sorunu ve Suriye'deki tüm terör örgütleriyle mücadele konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Akar, şöyle konuştu: 

"Biz bölgemizde barış, huzur ve istikrarın temini ve sürdürülmesi için bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir. Onları zora sokacak bir davranış içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve ona göre davranmalıdır."

Hulusi Akar suriye rusya şam