Akşener'e Çiçek Veren Öğretmenin Maaşını Kesip Sürdüler

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Giresun ziyaretinde kendisine çiçek veren 21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar sürgün edildi

Geçen Temmuz ayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Giresun ve ilçelerini ziyaret etti. Bulancak ilçesine geldiğinde Giresun Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar Akşener'e bir buket çiçek verdi.

Dizdar'ın bir arkadaşı bu anları sosyal medyadan paylaştı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Dizdar savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntüleri kendisinin paylaşmadığını söyledi.

Yükseleceği son kademede olduğu için deeğerlendirmede Dizdar'a kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne tayinine karar verildi.

Karşı dava açmaya hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na da dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını isteyen Dizdar “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa'ya da aykırı” dedi.

akşener mustafa dizdar akşenere çiçek veren öğretmen giresun