Araz Elses, Güney Azerbaycan'a Antalya'dan Ses Verecek

TAKİP ET

Güney Azerbaycanlı ünlü sanatçı Araz Elses Antalya'da konser verecek.

Güney Azerbaycan Türklerinden ünlü sanatçı Araz Elses, Antalya'da konser verecek.

Konser, 28 Ekim günü saat 19.00'da Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ücretsiz olarak düzenlenen konsere Güney Azerbaycan'a ses vermek üzere tüm Türkler davetli...

"Azadlık, Adalet, Milli Hükümet"

20 yaşındaki Mahsa Amini'nin İran'ın faşist molla rejiminine bağlı ahlak polisi tarafından "şerî kurallara uygun şekilde başını örtmediği" gerekçesiyle gözaltına alınması ve gözaltında şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin ardından, Güney Azerbaycan'da süregelen protestolar İran'a sıçradı.

Güney Azerbaycan'ın Tebriz, Sulduz, Merend, Kazvin, Urmu kentlerinde şiddetlenerek devam eden protestolar, Fars polisinin sert müdahalesiyle sokak çatışmalarına dönüştü.

"Azadlık, adalet, milli hükümet" sloganlarıyla bağımsız Güney Azerbaycan Türk Cumhuriyeti için mücadele ettiklerini açıkça ilan eden Güney Azerbaycan Türkleri, dünyanın dört bir yanında protestolar gerçekleştirdi.

Araz Elses'in katılımıyla Antalya'da düzenlenecek olan "Sazlı Sözlü Görüş" bu bakımdan ayrıca bir önem taşıyor. Konserde bir araya gelecek Türkler, Güney Azerbaycan'a ses verecek.

Güney Azerbaycan'daki protestolara ilişkin ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayınız:

'Azadlıq! Ədalət! Milli Hökümət!': İran'da ve Güney Azerbaycan'da Neler Oluyor?

araz elses türkiye konser verecek antalya güney azerbaycan tebriz