Biden'dan Putin'in Nükleer Tehditlerine İlişkin Açıklama: Şaka Yapmıyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Rus diktatörü Putin'in nükleer silah kullanma tehditlerine ilişkin "Şaka yapmıyor" dedi. Biden, Putin'in tehditlerini "Küba Füze Krizi'nden bu yana yaşanan en büyük tehlike" şeklinde niteledi.

Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarını ilhak eden Rus diktatörü Vladimir Putin, yaklaşık 60 bin askeri personel kaybeden Rus ordusunu desteklemek için kısmi seferberlik ilan etti.

300 bin askerin silah altına alınacağı seferberliği ilan eden Rus diktatörü Putin, sözde referandumlarla ilhak edilen Ukrayna topraklarının artık "anavatan" sayılacağını ve bu toprakların korunması için nükleer silah kullanılabileceğini açıkladı.

Zelensky: Önleyici Saldırı Yapalım

Rus diktatörü Putin'in nükleer tehdidine ilişkin dün açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Putin'in tehditlerinin boşa olmadığını belirterek "Önleyici saldırı yapmalıyız. Ruslar nükleer silah kullanırsa kendilerine ne olacağını bilsin" dedi ve NATO'nun Rusya'nın nükleer silah kullanma ihtimalini ortadan kaldırması gerektiğini söyledi.

Biden: Putin Şaka Yapmıyor

Rus diktatörü Putin'in nükleer tehdidini değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, "Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike" dedi.

Putin'in tehditlerine ilişkin konuşan Biden, "Putin taktik nükleer silah, biyolojik ya da kimyasal silah kullanabileceği konusunda şaka yapmıyor çünkü ordusunun performansı ciddi biçimde düşük" ifadelerini kullandı.

Biden, "Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk defa doğrudan nükleer silah kullanma tehdidiyle karşı karşıyayız. Kennedy ve Küba füze krizinden beri mahşeri yaşama ihtimaliyle karşı karşıya kalmamıştık" diye konuştu.

Rus Komutandan Rossia 1 Televizyonunda İtiraflar: 'Ukrayna Bize Karşı Çok Üstün'

biden putin nükleer tehditlerine ilişkin açıklama şaka yapmıyor zelensky rusya ukrayna rus