Bir Markette Sıvı Yağ Satışına Sınırlama Getirildi

TAKİP ET

Bir markette sıvı yağ satışı sınırlandırıldı. Yetkililer vatandaşların birden fazla sıvı yağ almasına izin vermedi.

AKP hükümeti fiyat artışlarından marketleri sorumlu tutarken dikkat çekici bir olay yaşandı. Bir market, sıvı yağ satışını kişi başı bir adetle sınırladı.

Sıvı yağ reyonuna asılan uyarı yazısını fotoğraflayan vatandaşların paylaşması üzerine sosyal medyada yayılan görüntüler durumu ortaya koydu.

Marketin astığı uyarı yazısında "Sıvı yağ grubunda hammaddeden oluşan sıkıntı kaynaklı üretimde problem bulunmaktadır. Bu nedenle tüm müşterilerimizin faydalanması adına satışlarımız 1 adet ile sınırlandırılmıştır" denildi.

AKP Serbest Piyasaya Savaş Açtı

AKP'nin yeni hal tasarısına ilişkin konuşan TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç zincir marketlerin doğrudan üreticiden mal almasının önüne geçileceğini ve her ürüne dijital künye uygulanacağını açıklamıştı.

Bunun yanında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan fahiş fiyat konusuyla ilgili bir soruya zincir marketlere yaptırımlar getirileceğini söyleyerek yanıt vermiş, tek problemin zincir marketler olup olmadığına ilişkin soru karşısında ise "Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor" demiş, "5 tane zincir market" ifadesini kullanmıştı.

Ardından Erdoğan'a cevap veren Murat Ülker ise "Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok" demişti.

AKP Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya ise nüfusun beş binin altında olduğu yerlerde zincir market olmaması gerektiğini söylemiş, evinin yakınlarındaki bir Tarım Kredi Kooperatifi mağazasından yaptığı atıştırmalık alışverişine 1002 lira ücret ödeyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Fiyatlar gayet uygun" diyerek Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarının sayısının artırılacağını ve yurt genelinde bin mağaza daha açılacağını söylemişti.

Bir Markette Sıvı Yağ Satışına Sınırlama Getirildi