BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Atatürk Karşıtlığı Milli Güvenlik Sorunudur

TAKİP ET

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Atatürk karşıtı siyaseti "milli güvenlik sorunu" olarak niteledi.

TELE1'e konuk olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Atatürk karşıtlığı üzerinden yürütülen siyaseti yok edebiliriz, def edebiliriz. Çünkü bu bir milli güvenlik sorunudur. Atatürk'e karşıt bir siyaset günün sonunda bir milli güvenlik sorunudur. Atatürk'e karşı bir siyaset yaptığınızda hedef şudur; Türkiye'yi bölmek. Mesela Atatürk'e karşı olanlar 'Lozan'da gizli madde var' der. O zaman biz de şunu söylüyoruz. Yöneticilerimiz çıksın, Lozan'da gizli madde vardır veya yoktur bu millete söylesin" açıklamasını yaptı.

Merdan Yanardağ'ın "Seçmen size neden oy versin?" sorusuna yanıt veren Baş, "İlk defa oy kullanacak 6-6,5 milyon genç seçmen var. Bu, oyların yüzde 15'inden fazlası yapıyor. Bu seçmenin oy verebileceği, 'Ben bunu sevdim, bununla yürüyebilirim' diyeceği şu andaki en iddialı profil iddia ediyorum benim. Çünkü ben gençlerin içinden çıkmış biriyim. Ben gençlere siyasal bir liderlik yapmaya çalışmıyorum. Ben 2090'ları planlayalım dedikçe, Türkiye 1990'lara geri götürülmeye çalışılıyor. Böyle bir paradoksun içindeyiz. Gençlerin bir siyasi lidere ihtiyacı yok, siyasi liderlerin gençleşmesine ihtiyaç var. Türkiye şu andan tam bir kritik dönemeçte" ifadelerini kullandı.

Laiklikle ilgili soruya ise "Laiklik dini korumak için vardır" yanıtını veren Baş, "Laiklik birileri kafasına göre hüküm vermesin diye vardır. Din bir tanedir, hükmü bellidir. Birileri kalkıp ben böyle yorumladım demesin diye laiklik getirilmiştir. Olması zorunlu olan bir kavramdır" diye konuştu.

btp bağımsız türkiye partisi hüseyin baş atatürk karşıtlığı milli güvenlik sorunudur