CHP ve İYİ Parti, 'Başörtüsü Teklifi' İçin Hazırladıkları Ortak Önergeyi Sundu

TAKİP ET

CHP ve İYİ Parti, başörtüsü konusunda hazırladıkları ortak önergeyi Anayasa Komisyonu'na sundu. Önergede, 24'üncü maddeye eklenmesi öngörülen 'dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve…' ibaresinin 'başını örtmesi ya da örtmemesi de dahil olmak üzere' şeklinde değiştirilmesi öngörüldü.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, CHP ve İYİ Parti, Anayasa Komisyonu'na başörtüsü ile ilgili ortak bir önerge sundu. Bu önergede, 24'üncü maddede yer alan "dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve..." ibaresinin "başını örtmesi ya da örtmemesi de dahil olmak üzere" şeklinde değiştirilmesi öngörüldü.

Önergenin amacı, dini inanç ibaresine bağlı kalmaksızın tüm kadınların başını örtme ya da örtmeme özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması olarak açıklandı. Bu amaç, kadınların anayasal haklarının korunmasını ve eşitliğin sağlanmasını 

24'üncü maddenin son cümlesinin de "Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda ise devlet kadının başını örtmesini engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alır" şeklinde değiştirilmesi talep edildi. 

chp iyi parti başörtüsü başörtüsü teklifi ortak önerge