DİSK Asgari Ücret İçin Net 3 Bin 800 Lira Önerisinde Bulundu

TAKİP ET

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 yılı asgari ücretinin net 3 bin 800 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını TİSK'in ev sahipliğinde 15 Aralık'ta, üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek. Komisyonda işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

DİSK her yıl olduğu gibi asgari ücrete ilişkin kapsamlı bir araştırma raporu açıkladı. ‘Salgın Günlerinde Asgari Ücret Gerçeği’ başlıklı rapor, bu sabah Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu taarfından asgari ücretin en az net 3 bin 800 lira olması gerektiği belirtildi.

DİSK Araştırma Merkezi’nce (DİSK-AR) hazırlanan rapor, Türkiye’deki asgari ücret gerçeğini tüm boyutlarıyla gözler önüne sererken raporda, ülkedeki milyonlarca insanın asgari ücrete mahkum, ücretli çalışanların neredeyse yarısı asgari ücret civarında ücret aldığı ifade edildi.

Öte yandan asgari ücrete bile erişemeyenlerin sayısı salgının da etkisiyle giderek artarken çalışan kadınların yarısının asgari ücret ve altında ücretler aldığı belirlendi.

Raporda ayrıca, hükumetin iddiasının aksine, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içinde asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında yer aldığını verilerle ortaya koyuldu.

DİSK asgari ücret önerisi Asgari Ücret Aralık Ekonomi Güncel Son Dakika