Ekşi Sözlük'e 'Milli Güvenlik' Gerekçesiyle Erişim Engeli

TAKİP ET

Ekşi Sözlük'e 2023'ün ilk aylarından bu yana getirilen erişim kısıtlamalarına bugün bir yenisi daha eklendi. En son 14 Aralık'ta erişim engelleme kararı verilen Ekşi Sözlük'ün güncel alan adı da 'milli güvenlik' gerekçesiyle kapatıldı.

Sosyal medya sitelerinden yapılan şehit paylaşımları hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, "Milli güvenlik" ve "kamu düzeninin korunması" gerekçeleriyle Ekşi Sözlük erişim engeline yeniden takıldı.

Son olarak 14 Aralık'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası iktidarın tutumuna yönelik paylaşımların yer aldığı platformun farklı adlarına mahkeme kanalıyla erişim engeli getirilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda hayatını kaybeden askerler hakkında, Ekşi Sözlük'te yer alan paylaşımlar hakkında resmen soruşturma başlatıldığını duyurdu.  Soruşturma başlatılmasının ardından,  Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla, "eksisozluk1999.com" alan adlı sosyal medya platformu Ekşi Sözlük'e erişim engellendi. 

ekşi sözlük erişim engeli