FETÖ Yurtları KYK Yerine Yandaş Vakıflara Verilmiş

TAKİP ET

El konulan FETÖ yurtlarının KYK yerine yandaş vakıflara verildiği ortaya çıktı.

TÜGVA üyelerinin devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiği gazeteci Metin Cihan tarafından liste liste ifşa edilmiş, sonrasında ise Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜGVA'nın il temsilciliklerinin kiralarının tamamına yakınının belediyeler ve valilikler eliyle karşılandığı ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin belgeler yayımlayan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Twitter hesabından "FETÖ yurtlarına ve okullarına el koyulduktan sonra yapılması gereken Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilmesi değil mi?  Peki, ne yapılmış? Tamamı Ensar, İlim Yayma, Türgev, Tügva, Önder İmam Hatip gibi dinci vakıflara tahsis edilmiş" ifadeleriyle yaptığı paylaşımda şu belgelere yer verdi:

Ne Olmuştu?

Büyükada İskelesi'nin üst katında TÜGVA'ya yok pahasına tahsis edilen kafeteryaya ilişkin sözleşme İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından feshedilmiş ve yargı sürecinin sonunda mahkeme İBB'yi haklı bularak binanın tahliyesine hükmetmiş, ancak polis savcının sözlü olarak verdiği iddiasıyla tahliye işlemini gerçekleştiren İBB zabıtasına müdahale etmişti.

Kısa süre sonra gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı belgelerle TÜGVA mensuplarının devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiğini ve yandaş vakıfların özel öğrenci yurtlarına çökmek için bir araya gelerek yurtları tek tek nasıl paylaştığını ifşa etmişti.

TÜGVA'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise tüm bu iddialar reddedilerek kumpas olarak nitelenmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Düşünebiliyor musunuz 16 milyonluk bir kentte 1 milyon 200 bin üniversite gencinin olduğu bir şehirde İBB’nin yurt yatak sayısı sıfırdı. Bunun sebebi ne? İşte o bahsettiğiniz isimde olan vakıflara ve derneklere imkan sağlanıyordu. Artık böyle bir kapısı yok İBB’nin.

Büyükşehir belediyesinin kendi yurtları var açmaya devam edecek. Tabi ki yargı bir karar vermiştir bakılır, edilir, araştırılır. Ama bizi ilgilendiren tarafı bu. Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz. İBB’yi güçlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Eski TÜGVA Yöneticisi: TÜGVA'lılar Özellikle Adalet Bakanlığı'na Yerleşiyor

Cüneyt Özdemir'in canlı yayınında açıklama yapan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu belgelerin manipülasyon olduğunu iddia ederek "Buradaki bu daha önce bahsettiğim o yıllarda sızdırılmış, o kişiler FETÖ'den tutuklandı. Bunların bizim ERP sistemini kullanarak içerden aldığı bilgilerle oluşturmuş olduğu dosyalar olduğunu, sahte belgeler olduğunu ifade ediyorum" demişti.

Eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy ise "Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var. Bu isimler vakıf üzerinden buralara getirildiler. Emniyet’te ne kadar var bilmiyorum ama bekçi alımlarında da TÜGVA’nın çok ciddi bir rolü olduğunu biliyorum" açıklamasını yapmıştı.

FETÖ Yurtları KYK Yerine Yandaş Vakıflara Verilmiş murat ağırel metin cihan enes eminoğlu