İBB İhtiyaç Sahibi Aileler İçin İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor!

TAKİP ET

İBB, Pendik Kurna'da 180 dekarlık alana ekilen ve hasat edilen buğdaydan elde edilecek unun ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk kez yapılan uygulamalarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Yıllarca boş kalan tarlalara ekilen buğdaylarla ihtiyaç sahibi kişilere yardım edecek olan İBB, 9 ay öncesinde planlanan ve sona yaklaşılan projeyle yüzlerce aileye destek olacak.

Pendik Kurna’da 180 dekarlık alana ekilen ve hasat edilen buğdaydan elde edilecek unun ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı proje hakkında bilgi veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Yıllardır boş duran tarlalara buğday ekmiştik, şimdi hasadımızı yapıyoruz. Elde ettiğimiz unu ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız'' dedi.

Atlara da Yem Olacak

İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Ali Murat Erdem ise, “Biz İBB olarak elimizde olan atıl kalan arazileri ekerek hem değerlendirmek istiyoruz hem çiftçilerimize örnek olsun istiyoruz. 

Buralar tarım arazisiydi ama sadece adı vardı. Bu arazilerde yıllardır tarım yapılmıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı ve 9 ay önce buğday tohumları bu toprağa düştü.

Rekolte tahminimiz 50 ton civarı. Yaklaşık 35 ton kadar un elde ederiz. Elde edeceğimiz unu 2'şer kiloluk paketler haline getirerek Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze vereceğiz. Ve ihtiyaç sahibi aileler kullanacaklar” ifadelerini kullandı. 

Erdem, un elde edilirken oluşan kepek ile tarladan çıkan samanların da İBB'nin bakımını yaptığı Adalar'daki atlar için yem olarak kullanılacağını açıkladı.

 

istanbul büyükşehir belediyesi tarla buğday hasat ihtiyaç sahibi pendik tarla