İddia: Yeniden Refah Partisi'nin 14 İl Teşkilatı, Erdoğan Yerine Kılıçdaroğlu'nu Destekleyecek

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeyeceği iddia edildi.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeyeceği iddia edildi. Elif Çakır, partinin ismini açıklamadığı bir İl Başkanı’yla yaptığı görüşmeyi aktardı. Buna göre, parti lideri Fatih Erbakan’ın da bilgisi dahilinde 14 teşkilat lideri Erdoğan’a oy vermeme kararı aldı.

Çakır, “AK Parti’nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı’yla konuştum” dedi. İl Başkanı’nın kendilerine “Bu ittifakı biz onaylamıyoruz. Biz hiçbir zaman AK Parti’ye oy vermedik hele de Erdoğan’a hiç oy vermeyiz. Logomuzla girelim dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti’den yüzde 7 oy alıyoruz.” dediğini söyledi.

'Erdoğan’a Oy Vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu’na Oy Vereceğiz'

Çakır, İl Başkanı’nın ayrıca “Biz bir karar aldık (bunu liderimiz de biliyor). Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak milletvekili seçimlerinde kendi partimize oyumuzu vereceğiz ama Yeniden Refah Partisi Teşkilatı’ndan hiç kimse Erdoğan’a oy vermeyecek. Ben şu anda kendi ilimizde WhatsApp gruplarımız var, 14 ildeki hiç bir ilçe başkanları ve kurul yöneticileri Erdoğan’a oy vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz.” ifadelerini kullandığını aktardı.


 

 

yeniden refah partisi fatih erbakan cumhur ittifakı kemal kılıçdaroğlu elif çakır