İliç'teki İşçiler 17 Gündür Toprak Altında: Çalışmalar İkinci Bir Heyelan Riski Nedeniyle Durdu

TAKİP ET

Erzincan'daki maden faciasında toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları ikinci bir heyelan riski nedeniyle yapılamıyor.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, 13 Şubat saat 14.28'de kaydı.

Göstere göstere gelen faciade 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan su gibi vadiye doğru aktı. O sırada bölgede olan 9 işçi, geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı.

Arama kurtarma çalışmalarında aradan geçen 17 güne rağmen toprak altında kalan işçilere hala ulaşılamadı.

İşçilerin aileleri ise yakınlarının kurtarılması için gözyaşları ile bekleyişlerini sürdürüyor.

Hükümet ve muhalefet partileri ise yaklaşan yerel seçimler nedeniyle konuya olan ilgilerini asgari düzeye indirdi. Uzun süredir siyasetçilerden İliç'te yaşanan faciaya ilişkin bir açıklama gelmedi. 

"Oğlum Ömer'e İyi Bak"

İşçilerden 14 yıldır maden ocağında çalışan Abdurrahman Şahin'in Sivas'ta yaşayan 26 yıllık eşi Selda Şahin, tek çocukları olan 7 yaşındaki oğulları Ömer ile birlikte kocasının bulunmasını istiyor. Kocasının bölgedeki çatlakların fotoğraflarını çekmek için bölgeye gittiklerini dile getiren Selda Şahin, "İşiyle alakalı hiç bize bir şey bahsetmezdi. Gelecek sanıyorum ve bekliyorum. Eşimin bulunmasını istiyorum. Orada kalmasın. En azından bir mezarı olsun. Orada kalmasını hiç istemiyorum. Bekliyoruz ama gelmiyor." dedi.

"Arkadaşının biri 'Ben gidiyorum, gel beraber çekelim fotoğrafları.' demiş. Hemen ardından da kayma olmuş." diyen Şahin, "En son aynı gün konuştuk ve 'Oğlum Ömer'e iyi bak.' dedi. Daha sonrada ulaşamadık." dedi.

iliç iliç madeni iliç faciası anagold madencilik maden