Irak'ın Kuzeyinde 2 Kahraman Türk Askeri Şehit Oldu, 2 Kahraman Türk Askeri Yaralandı

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Kürtçü terör örgütü PKK'nın taciz atışı sonucu iki kahraman Türk askerinin şehit olduğunu, iki kahraman Türk askerinin ise yaralandığını duyurdu.

Kürtçü terör örgütü PKK mensupları Irak'ın kuzeyinde Türk ordusunun üs bölgesine taciz atışında bulundu. Açılan ateş sonucunda iki kahraman Türk askeri şehit oldu, iki kahraman Türk askeri ise yaralandı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde 6 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız piyade sözleşmeli er İsmail Esmer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

şehit şehit asker kuzey ırak kürtçü terör örgütü