İstanbul'da Korkunç Olay: 5 Yavru Kediyi Toplayıp Fırında Pişirdi

TAKİP ET

İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan yabancı uyruklu bir kişi, 5 yavru kediyi fırında pişirdi. Söz konusu şahıs yalnızca para cezası aldı.

Gültepe Mahallesi sakinleri besledikleri yavru kedilerin birer birer kaybolduğunu fark edince kedilerin peşine düştü. Şüphe üzerine mahallede yaşayan yabancı uyruklu bir kişinin evinin etrafında incelemeler yapan mahalle sakinleri, söz konusu şahsın evinden kötü kokular geldiğini fark etti.

Mahalledeki hayvanseverlerin ihbarı üzerine yabancı uyruklu şahsın evine gelen Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) kurum temsilcileri kötü kokuların geldiği fırını kontrol etmek istedi ancak söz konusu şahıs fırının açılmasına izin vermedi.

Konu hakkında araştırma yapan ve kedilere bunu yapan kişinin cezalandırılması gerektiğini söyleyerek isyan eden HAYKONFED Başkan Yardımcısı Nihal Erkoç, "Adam yavru kedileri tabiri caizse dışarıdan meyve toplar gibi toplamış götürmüş evine. Evde fırından kötü kokular geldiğini duymuşlar fakat kişi fırının kapağını açtırmamış. Fakat olay tespit edilerek idari işlem uygulandı. Para cezası kesildi. Şahsın sınır dışı edilmesi için de uğraşıyoruz" dedi.

Hayvanların Kalplerine Şırıngalarla Çamaşır Suyu Veriyorlar 

Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce uygulanması gerektiğini de söyleyen Erkoç, "Sürekli bastırarak belirttiğimiz; Hayvana şiddete, vahşete, tecavüze hapis cezası gelmesi, cezaların en az 2 yıl 1 aydan başlaması. Aksi halde paraya çevrildiği için herhangi bir yaptırımı olmuyor. Ve belediyeler de ceza kapsamına alınmalı. İnsanlar 3 tane 5 tane öldürürken belediyeler yüzlercesini katlediyor. Barınaklarda kalplerine şırıngalarla çamaşır suyu veriliyor, iğnelerle öldürülüyor. Toplanıyor dağlara taşlara otobanlara atılıyor. Çöplüklere atılan hayvanlar yazın güneşte, kışın yağmurda karda korunaksız alanda çöplerdeki asitli sulardan içerek yavaş yavaş ölüyorlar. Yani ilk isteğimiz hapis cezası gelmesi" şeklinde konuştu.

 

 

istanbul gültepe küçükçekmece 5 yavru kedi fırın pişirdi nihal erkoç