İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

NATO'ya girmek için başvuru yapmaya hazırlanan İsveç ve Finlandiya'nın Dışişleri Bakanları Türkiye'ye gelecek.

NATO'ya katılmak üzere başvuru yapmaya hazırlanan İsveç ve Finlandiya'nın Dışişleri Bakanları Ann Linde ve Pekka Haavisto Türkiye'ye gelecek.

İki ülkenin NATO'ya katılmak için başvuracağının duyurulması üzerine açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKP-C'si Hollanda, İsveç'te yuvalanmış durumdalar" demiş, daha da ileri giderek terör örgütlerinin bu ülkelerin parlamentolarında dahi yer aldığını söylemişti.

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO Adımına İlişkin Açıklama: Olumlu Bir Düşünce İçinde Değiliz


Dışişlerii Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu iki ülkenin Türkiye'ye uyguladığı ambargolarını hatırlatarak bunun ittifak ruhunu yansıtamayacağını vurgulamış, ABD'den ise daha "olumlu" açıklamalar gelmişti.

Blinken: Çavuşoğlu İle Görüştüm, Fikir Birliğine Varacağımıza İnanıyorum


İşgalci Rusya ise Finlandiya ve İsveç'e yönelik tehditlerini sürdürüyor.

isveç Finlandiya Dışişleri Bakanı bakanları dışişleri türkiye geliyor nato