Kılıçdaroğlu: ''Ne Olacak Bu Memleketin Hali?'' Diyenler, Kaygı Duymayın

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gençlere seslendi. AKP iktidarının sonunun yakın olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ''Sevgili gençler, istediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Öyle bir özgürlüğe kavuşacaksınız ki, iktidara getirdiğiniz kişiyi gerekirse en sert şekilde eleştireceksiniz. Kapının köründe kapınız çalışıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. Böyle bir özgürlük vadediyorum size. KYK'da kredi almışlar. Büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan'ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim. İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. Sigortalı bir iş bulduktan sonra belli taksitler içinde onların kredi borçlarını ödemelerine imkan sağlayacağız. 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Onlara söz verdim, en geç 1 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinde, öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak. 2 milyon 400 bin hanede internet yok. Peki burada eğitim nasıl olacak? En geç iki yıl içinde internetsiz hiçbir hane kalmayayacak. Bu rezalete son vereceğiz. KPSS'de torpili bitireceğiz. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, engelli kadrolarını tamamen dolduracağız. 

Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bir Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Orada öğretim üyesi olmayı bile haketmeyen birini oraya rektör olarak atadınız. Üniversiteler de özerk olacak'' dedi.

Ne Olacak Bu Memleketin Hali?

Gençlerin kafasında oluşan soru işaretlerine işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Hepinizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Ve şu soru bazen espiriyle soruluyordu, şimdi ciddi ciddi soruluyor. 'Ne olacak bu memleketin hali?' Buradan tüm vatandaşlarıma seslenmek isterim; hiç kaygı duymayın. Bu ülkeyi aydınlığa kavuşturmak için hepimiz mücadele edeceğiz. Kirlenen Türkiye'yi temizleme görevini tarih bize verecektir. Soru şu; Türkiye neden bu hale geldi? 19 yılın sonunda Türkiye neden bu hale geldi? Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti.

İktidara geldiklerinde yoksulluk, yolsuzluk olmayacaktı artık AKP dediğimizde eşittir yolsuzluk. Yasaklar olmayacaktı, Türkiye bir yasaklar ülkesine döndü'' ifadelerini kullandı. 

 

 

kemal kılıçdaroğlu kpss grup toplantısı eğitim işsizlik chp