Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar'ın İddiasına Yanıt Verdi: 'Manhattan'da Öğrenci Yurdu mu Olur?'

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Saymaz'a konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile üyelerini kullanarak TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD'ye para kaçırdığını iddia etmişti.

Buna cevaben TÜRGEV ve Ensar'dan yapılan açıklamada ABD'ye götürülen milyon dolarlarla öğrenci yurdu yapıldığı iddia edildi.

"Manhattan Adası'nda Öğrenci Yurdu mu Olur? Metrekaresi 10 Bin Dolar Orada"

Buna cevap veren Kılıçdaroğlu, "Eğer yurt yapılacaksa koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti yapamıyor mu? Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur? 35 katlı bina yapmışsınız, metrekaresi 10 bin dolar orada. Bunlar Türkiye'yi ve bizi kandıracaklarını mı sanıyor?" diye sordu.

"Madem yurt yapacaklar, madem samimiler, madem bu kadar doğru dürüst iş yapacaklar neden bu rakamları Türkiye'de kendi vatandaşlarına açıklamadılar? Bu rakamları nereden öğreniyoruz?" diye soran Kılıçdaroğlu, "ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden. Bizden niye gizliyorlar? Neyi kaçırıyorlar? Evet, video yayınladım. Evet, İnönü'nün dediği gibi suçluların telaşı içindeler. Hep beraber saldırıyorlar. Yok, 15 Temmuz. Yok, bilmem ne. Kardeşim, ben size soru soruyorum. Senin aile bireylerinin kurdukları vakıflar ve bu vakıflar aracılığıyla Amerika'ya gönderdiğin para, kardeşim! Niye gönderiyorsun? Muhammed Ali'nin çiftliğini aldın. Orası da mı öğrenci yurdu olacak? 35 katlı bina yaptın. Oraya ne yapacaksın? Geleceğini hazırlıyorsun. Bilmiyor muyuz? Bizi mi kandırıyorlar? Çocuk muyuz? Kimler bağışladı o paraları? O paraları nereden aldınız?" ifadelerini kullandı.

"Kamuya Yararlı Vakıf Neden Kimden Ne Kadar Bağış Aldığını Açıklamaz?"

"Bunlar kamuya yararlı vakıflar. TÜRGEV ve Ensar. Kamuya yararlı kuruluş neden bütün hesaplarını kamuoyu ile paylaşmaz? Neden kimden ne kadar bağış aldığını açıklamaz? Neden biz gidip IRS'in (Amerikan Vergi Dairesi) internet sitesinden öğrenelim?" diyen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir bildirim bu galiba. İlk kez bildirimde bulundular" diyen Saymaz'a "Evet. Çünkü Amerikalılar izin vermiyor. 'Bildireceksin' diyorlar. 'Biz kendi internet sitemizden yayınlayacağız' diyorlar. Yayınlıyorlar da. Tıpkı kamu özel işbirliği çerçevesinde yapılan hastanelerle ilgili rakamları İngiltere'deki denetim firmasının internet sitesinden aldığımız gibi... Çünkü oranın hukukuna göre yayınlamak zorundalar. Ama kendi ülkemizde bunları alamıyoruz. Amerikalı bilecek, biz bilmeyeceğiz. Ben burada ne yaptım? Amerikalıların bildiğini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bilsin dedim" cevabını verdi.

"Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak..."

İsmail Saymaz'ın sorusu üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu para transferlerini yaparken çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ı kast ettiğini teyit eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben isim vermedim. Videoda da özellikle vermedim. Erdoğan çıkıp açıklama yapsın diye. Şunu söylesin: 'Ailemden hiç kimse yoktur bu işin içinde.' Ben o zaman göstereceğim olup olmadığını. Aileden birisi yer alıyorsa 'Neden bu işlere giriyor?' diye soracağım. Başka işleri mi yok? Yurt yapmak onlara mı kaldı?" diye sordu.

"Ensar ve TÜRGEV'in Kayıtlarını Mahkemeye İsteyeceğiz"

Skandalın Man Adası skandalını andırdığını ve Erdoğan'ın seçim sonrası yurt dışına kaçış için bu paraları vakıflar üzerinden kaçırdığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Burada bir sıkıntı olduğu zaman Amerika'ya gidebilecekler rahatlıkla. Mal varlıkları var, gökdelenleri var, çiftlikleri var" dedi.

Kendisine dava açıldığı için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Dava açmalarının şöyle bir yararı var: Ensar'ın ve TÜRGEV'in bütün kayıtlarını mahkemeye isteyeceğiz. O hakim kayıtları getirmezse hakim değildir. Buradan söyleyeyim şimdiden. Hakim, hakimlik yapamaz artık. O da bu uyarımı dikkate alsın. TÜRGEV'in, Ensar'ın bütün kayıtlarını; kim ne kadar bağış yaptı, paralar nerelere gitti, neler yapıyorlar, tamamını mahkemeye isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu türgev ensar iddiasına yanıt manhattan öğrenci yurdu mu olur erdoğan abd kaçacak