Kılıçdaroğlu'nu Tehdit Eden Çakıcı'ya 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı'ya 1 yıl 8 ay hapis ezası verildi.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret ve tehditler içeren bir açık mektup yayımlamıştı.

Çakıcı mektubunda Kılıçdaroğlu'na yönelik "Bana bak dürzü, Sayın Bahçeli için bugün sarayın bekçisi demişsin. Saray diye ifade ettiğin o Külliye, devletimizin en üst makamıdır, millet adına devletin yanında olmak Sayın Bahçeli için bir yaşam tarzıdır, bekçi kavramını farklı anlamda kullanmışsan köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım" demiş, Kılıçdaroğlu Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çakıcı'ya "Dava arkadaşımdır" diyerek sahip çıkmıştı.

Çakıcı ise Kılıçdaroğlu'nun açtığı davada kendisini "Dürzü kelimesini mezhep anlamında kullandığını" belirterek savunmuştu.

Çakıcı'ya 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

Açılan davada suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine karar verilirken Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik Twitter hesabından "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit edip hakaretler savuran Alaattin Çakıcı'nın ceza almasını sağlayacağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk.. Bugün itibariyle Hakaret ve Tehdit suçundan toplam 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Suç örgütü lideri Çakıcı ise mahkemenin kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Kılıçdaroğlu'nu Tehdit Eden Çakıcı'ya 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası