Kırgızistan, Çinli TikTok'u Yasakladı

TAKİP ET

İzinsiz veri toplamak, kullanıcıların kişisel verilerini Çin yönetimiyle paylaşmakla suçlanan TikTok, Kırgızistan'da çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle yasaklandı.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, Çin merkezli TikTok uygulamasının kullanımını yasaklama kararı aldı.

Uygur Haber'in haberine göre Bakanlıktan 30 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklamada, TikTok uygulamasının çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığını olumsuz etkilediği belirtildi. Ayrıca bu yönde halktan çok sayıda şikayet geldiğini ve şikayetlerin sayısında artış olduğu belirtildi

Bakanlık, “TikTok’un, gençlerin hangi klibi tekrarlamaya çalıştığını izledikten sonra, bazıları çocukların hayatını tehdit eden kısa kliplerden oluşan sanal dünyaya kullanıcıyı sürüklediğini belirtmek gerekir. Bu bağlamda bakanlık, videoların içeriğini izliyor. Çocukların sağlığına ve gelişimine zarar veren bilgilerin yer aldığı bu uygulamada yaş kategorisinin kontrol edilmediğini tespit ettik. Bakanlığımız çok sayıda itirazı dikkate alan ve yapılan izlemeler sonucunda, TikTok’un Kırgızistan’daki kullanımını durdurma kararı aldı. Kanunlara uygun olarak, kararın daha ileri düzeyde uygulanması için Dijital Kalkınma Bakanlığı’na bir yazı gönderildi” açıklamasını yaptı.

Soykırımcı ÇKP diktatöryası tarafından kontrol edildiği ve kullanıcı verilerini izinsiz şekilde topladığı belirlenen TikTok dünyada birçok ülkede yasaklı hale geliyor.  

kırgızistan TikTok tiktok yasağı