Mevlüt Çavuşoğlu ile İlham Aliyev Görüşme Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmelere ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak için Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleridi.

Aliyev yaptığı konuşmada , Azerbaycan ordusunun topraklarını azat etmek için gerçekleştirdiği operasyondan bahsederek, işgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak yardım istediğini söyledi.

Paşinyan'ın Rusya'dan istediği yardım talebinin, mağlubiyetlerini kabul ettikleri, diğer taraftan da tam teslim olmak istemediklerini gösterdiğini ifade eden Aliyev, bugün "savaşın devam etmesinden ve her iki tarafta yaşanan can kayıplarından Paşinyan'ın sorumlu olduğunu" vurguladı.

Aliyev'den Türkiye'ye Teşekkür

Aliyev, "Ermenistan'ın mağlubiyetini ilan ederek ordularını topraklarımızdan çıkartması ve sorunun masada çözülmesi en makul seçenektir. Sorunun çözümü artık gerçekleşiyor. Azerbaycan tek başına Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarını uyguluyor ve büyük kısmını da uyguladı. Diğer kısımlarının da uygulanacağını ve ülkemizin toprak bütünlüğünün sağlanacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Gösterdikleri destek için kardeş Türk halkına teşekkür eden Aliyev, Türk basınının da gece gündüz hayatlarını riske atarak bölgede görev başında olduğunu ve dünyanın, bölgede meydana gelen olayları daha çok Türk basını aracılığı ile gördüğünü bildirdi.

 

Aliyev, Gence ve Berde'nin bombalanmasından sonra olay yerine ilk Türk basın mensuplarının ulaştığını belirterek, bunun Türkiye-Azerbaycan birliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu da "Cumhurbaşkanımız bu süreçte kardeş Azerbaycan'ı yalnız bırakmayın diye talimat verdi" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, "Sahadaki başarılarınızdan gurur duyuyoruz. Tüm dünyaya Türk'ün gücünü gösterdiniz" şeklinde konuştu.

 

İlham Aliyev Nikol Paşinyan Azerbaycan Ermenistan mevlüt çavuşoğlu Türkiye rusya