Özel Hastanede Yaşlı Kadına Eziyet

TAKİP ET

İstanbul Ataşehir'deki özel hastanede yaşlı bir hasta, sağlık görevlileri tarafından hakarete uğradı, yüzüne para fırlatıldı.

İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki özel hastanede yatağa bağlı durumda olan hastaya hastane personeli hakaret edip yüzüne para attı. Yaşlı kadına yaptıkları eziyeti kameraya kaydeden iki görevlinin işine son verildiği açıklandı.

Kayıtta; yaşlı kadın yatağa bağlı haldeyken bir görevlinin hastanın yüzüne ve yatağın yanına para attığı görülüyor. Görevli "Bu paraları sana veriyorum çünkü böbreğini alacağım" diyerek kadını korkutuyor.

Diğer görüntüde ise oksijen desteği alan kadına, bir kadın görevli hakaret ederek onu korkutuyor. Eziyete uğrayan yaşlı kadın, kendisine söylenenlere güçlükle yanıt vermeye çalışıyor.

Hastaneden yapılan açıklamada, iki görevlinin işlerine son verildiği belirtildi.

Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hastane personellerinin yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Fahrettin Koca'dan Açıklama

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olaya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek."

yaşlı kadına eziyet istanbul özel hastane