Pakdemirli'den İstifa Sonrası Açıklama

TAKİP ET

Bekir Pakdemirli istifasının ardından teşekkür açıklaması yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk ziraatini getirdiği durum ve yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına karşı başarısızlığı nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefi olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi görevden aldı ya da Pakdemirli'nin istifasını kabul etti.

Hukuken var olmayan "görevden af talebi" şeklinde bir yöntem uydurarak görevden almaları ve istifaları Resmi Gazete'de bu şekilde duyuran AKP'li Cumhurbaşkanı'nın söz konusu kararlarının görevden alma mı, istifa mı olduğu tam olarak bilinemiyor.

Erdoğan'a "görevden af taleplerini" ileten AKP bürokratları teşekkürü gelenek haline getirdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan isimler, "Tek Adam Sistemi"nin hayata geçişinden bu yana görevden alındıkları için teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

Bekir Pakdemirli de teşekkür eden isimlerden oldu. Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Pakdemirli, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli istifa görevden alındı görevden af talebi açıklama twitter erdoğan