Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde 3 Kahraman Türk Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

3 kahraman Türk askeri şehit oldu, 1 kahraman asker de yaralı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir." bilgisine yer verildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Kürtçü terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırıda yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş'ın da yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 26 Kasım 2023 tarihinde teröristlerce yapılan saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi. Saldırıda şehit sayısı 3’e yükselirken, yaralı 1 askerin ise tedavisine hastanede devam ediliyor.

Fevzi Kızıltaş'ın şehadet haberi yetkililer tarafından Haliliye ilçesine bağlı Karaman Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan ve gözyaşına boğulan şehidin yakınlarını yetkililer teselli ederken, ailenin yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da sosyal medya hesabından acı haberi; “26 Kasım 2023 günü Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde bölücü terör örğütü mensuplaru tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz, Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’a Allah’tan rahmet, Aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Aziz Milletimiz ve Şanlıurfa’lı hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” sözleriyle paylaştı. (DHA)

 

Kahramanlar can verir

Yurdu yaşatmak için...

pençe kilit operasyon şehit şehit oldu kahraman askerler