Pfizer: Hap Ölüm Riskini Yüzde 89 Azaltıyor

TAKİP ET

Çin Virüsü'ne karşı ilk aşılardan birinni geliştiren Pfizer, Çin Virüsü'ne karşı geliştirdikleri hapın virüs nedeniyle ölüm oranını yüzde 89 oranında azalttığını açıkladı.

BioNTech ile birlikte Çin Virüsü'ne karşı ilk aşılardan birini geliştiren ABD'li ilaç devi Pfizer, virüse karşı geliştirdikleri hapın hastalık nedeniyle ölümlere karşı yüzde 89 oranında etkili olduğunu duyurdu.

Pfizer'dan yapılan açıklamada PF-07321332 adlı ilacın Çin Virüsü'ne yakalanan ve hastalığın belirtilerini gösteren hastalar üzerinde deneneceği ve virüsün diğer insanlara bulaşmasının önlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Söz konusu hapın, Merck tarafından geliştirilen ve Çin Virüsü hastalarının ölüm ve hastaneye yatma oranlarını yüzde 50 oranla düşürdüğü belirtilen Molnupiravir adlı haptan çok daha etkili olacağı ileri sürülüyor.

Pfizer ilacı üzerinde yapılan araştırmada söz konusu ilacın verildiği semptomatik hastaların yüzde 0,8'inin hastaneye kaldırıldığını ve tedavinin başlamasından 28 gün sonra hepsinin hayatta olduğu tespit edildi.

Bunun yanında plasebo hastalarının yüzde 7'sinin hastaneye kaldırıldığı ve bu hastaların da yüzde 7'sinin yaşamını yitirdiği kayıtlara geçti. 

Pfizer Hap Ölüm Riskini Yüzde 89 Azaltıyor