Trabzon'da İlginç Röportaj: Bana Tarih Dersinde Kut Alma Savaşını Niye Öğretmediler?

TAKİP ET

Trabzon'da Sokak Kedisi tarafından gerçekleştirilen sokak röportajı ilginç bir vakaya sahne oldu.

Sokak Kedisi'nin Trabzon'da gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan AKP'li bir vatandaşın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu vatandaş "Dolar niye çıkıyor" sorusuna "Sonuçta Merkez Bankası kimin? Paranın üzerinde ne yazıyor? Türkiye Cumhuriyet yazıyor. Hangi ülkedeyiz şu anda, Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz. Sadece bu paranın üzerinde Türkiye Cumhuriyet yazıyor biliyor musunuz? Sadece yüzde 14'ü Türkiye'ye ait olan bir Merkez Bankası. Sürekli oynuyorlar bu şekilde oynuyorlar bizle. Oynamaya da devam edecekler" dedi.

"2023'te Türkiye özgürlüğüne kavuşacak" diyen vatandaş, Sokak Kedisi muhabirinin "Türkiye özgür bir ülke değil mi?" şeklindeki sorusuna "Değil. 100 yıllık bir anlaşma yapılmış Türkiye'yle" yanıtını verdi.

"100 Yıllık Lozan Anlaşması"

Muhabirle tartışan vatandaş muhabirin "Nasıl bir anlaşma yapıldı 100 yıllık?" şeklindeki soruya yanıt olarak "100 yıllık yapılan Lozan Anlaşması'nı bilmiyor musun? Hiçbir şey üretemezsin. İstanbul Boğazı'ndan gemiler geçiyor, hiçbir şekilde durduramıyorsun. Bor madenini çıkaramıyorsun, hiçbir şekilde müdahale edemiyorsun. Lozan Anlaşması yapıldı, Lozan Anlaşması'yla bize her türlü baskıyı uyguladılar" dedi.

"Kut Alma Savaşı"

Hızını alamayan AKP'li, "Kut Alma Savaşı'nı biliyor musunuz? Kut Alma Savaşı, Türkiye'de İngilizlere karşı kazanılan Çanakkale Savaşı'ndan daha büyük bir zafer. Kut Alma Savaşı. Ben 42 yaşındayım bana tarih dersinde Kut Alma Savaşı'nı öğretmediler. Niye öğretmediler?" diye konuştu.

"Tayyip Erdoğan Geldikten Sonra Öğrendik Her Şeyi"

Muhabirin "Nereden öğrendiniz?" diye sorması üzerine ise vatandaş "Tayyip Erdoğan geldikten sonra öğrendik her şeyi" dedi.

trabzon sokak kedisi lozan bor madeni kut alma savaşı