Trakya'nın İncisi Istranca Ormanlarında 144 Bin Ağaç Kesilecek!

TAKİP ET

Istranca ormanlarında taş ocağının kapasitesinin artırılması için 144 bin ağaç kesilmesi kararı verildi.

Kırklareli'nde bulunan Istranca ormanlarında, taş ocağının genişletilmesi için 144 bin 871 ağacın kesilmesi yönünde karar verildiği ortaya çıktı.

Kapaklı köyünde bulunan kalker ve dolomit ocağı için kapasite artışı talep edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran işletme, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu da sundu. Arazilerin tarla vasfında olması nedeniyle sahiplerinden alınacağı ifade edilen raporda, bölgedeki ağaç türlerinden de söz edildi.

Raporda 144 bin 871 ağaç kesileceğine dikkat çekilerek “Ancak, proje alanında eşzamanlı faaliyet olmayacağı için ocak üretim alanı genişledikçe ve peyderpey alınan orman izinlerine göre kesim yaptırılacaktır. Toplam proje süresi - ocak ömrü dikkate alındığında bir taraftan rehabilite edilen ve ağaçlandırılan alanların da olacağı söz konusudur” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca proje kapsamında kesilecek ağaç sayısının 5 katı kadar ağaç dikileceği ifade edildi.

Karara tepki gösteren Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, ''Istrancalar kaybedilirse Trakya bitecek ama aslında İstanbul da bitecek. Suyu nereden bulacaklar'' dedi.

ıstranca ormanları trakya yok oluyor su tehlikesi ıstranca ormanlarında ağça kesimi 144 bin ağaç kesilecek trakyanın incisi çevresel etki değerlendirme raporu tepki gösterdi ıstranca ormanında ağaç kesimi taş ocağın