Türkiye Yüzyılı: Doğmamış Bebeklerini Sosyal Medyada Satışa Koydular

TAKİP ET

Sosyal medyada doğmamış bebekler satışa çıkarıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, aileler yeni doğmuş bebeklerini sosyal medya üzerinden para karşılığında satmaya başladı. 

Antalya'da 23 yaşındaki hamile bir kadın, doğmamış bebeğini 110 bin TL'ye satışa koydu. Bebeğinin doğumuna 30 gün kalan kadın, internet sitesinde bebeğin ultrason görüntülerini paylaştı. Hamile kadın, doğum masraflarının da bebeği alan kişi tarafından ödenmesi gerektiğini de belirtti. 

Notta ise şunlar yazıldı: 

“Acilen bebeğimi vermek istiyorum”

Kırıkkale'de bir kadın, 55 günlük bebeğini 100 bin TL karşılığında internet sitesinde ilana koyarak pazarlık yaptı. Kimliği, doğum raporu olmayan ve evlilik dışı dünyaya gelen bebek için açıklama notuna şu yazıldı: 

 “Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim”

Bebeğin satılma nedeni ise maddi sıkıntılar olarak gösterildi. 

Başka bir kadın ise 40 günlük bebeği olduğunu ve ücrette anlaştığı birine bebeğini vereceğini yazdı. 

Bebek ilanlarının altına yazılan yorumlarda bazı ailelerin, bebekleri para karşılığı satmanın vicdansızlık olduğu, bedelsiz bir şekilde bebeği sahiplenmeye hazır olduklarını yazarak telefon numaralarını eklediği görüldü. 

İnternet üzerinden bebek alan bir aileyle iletişime geçen Cumhuriyet, İzmir'de bir üniversite öğrencisinden 45 bin lira karşılığı bebek ticareti gerçekleştirildiğini öğrendi. 

Başka bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğum yapmış gibi hastanede kaydettirdiklerini anlattı. 

Başka bir aile, iki yıl önce Güneydoğu'ya giderek iki aylık bir bebek aldıklarını itiraf etti. 

antalya kırıkkale doğmamış bebek organ ticareti bebek ticareti sosyal medya satış