TÜRKSAT Başkanı: Çift Maaş Bizim Talebimiz Değil

TAKİP ET

TÜRKSAT Başkanı Kemal Yüksek, çift maaş almasını "Bizim talebimiz değil" diyerek savundu."

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu'nda TÜRKSAT hesapları değerlendirildiği sırada çift maaş meselesi tartışma konusu oldu. 8 kişilik yönetim kurulu üyesinden 7'si çift maaşlı olan TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, çift maaş almasını ilginç ifadelerle savundu.
  "Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. ABD menşeli Tilki TV'de (FOX) yükseklik boy resimlerimiz yayınlanıyor" diyen Yüksek, "Çift maaş bizim talebimiz değil" diye konuştu.
Yönetim Kurulu üyelerinin çift maaş almasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Birtakım üyeler var ancak toplantılara bile katılmıyor. 2015 ’de TÜRKSAT yönetimine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın kaç kez toplantıya katıldı? Yönetim Kurulu üyelerine 2020 ’de 2 milyon 31 bin TL ödeme üretilmiş. Bu rakam 2021 ’de daha da arttı. Pırasa doğrar gibi idare heyeti üyeliği dağıtılıyor" dedi.

"Yanlışa yanlış deriz" diyen Zonguldak Miletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise "Bir pehlivan devlet bankasının yönetimine atanırsa ast ki eleştiririz. Niye rahatsız oluyorsunuz?" diye sordu.

TÜRKSAT kemal yüksek çift maaş fox tilki tv bizim talebimiz değil